4 Ocak 2012 Çarşamba

Erol Hoca - Bir Eğitim Sistemi Hikayesi 2

Erol Hoca bir Y lisesinin fizik öğretmenidir. Öğrencileri tarafından çok sevilen Erol Hoca o kadar tatlı bir insandır ki yine aynı öğrenciler tarafından leziz bir tatlının adıyla da anılmaktadır. Hatta ne hikmetse kendisine "Kedi Erol" lakabı verilmesine rağmen neden verildiği bilinmemektedir. Çeşitli rivayetler olsa da henüz kanıtlanmış bir gerçeklik yoktur. Einstein'ın teorilerinden yola çıkılarak bu durumun çözümlenmesi için bazı çalışmalar yapılmaktadır.

Erol Hoca müthiş bir fizik dehasıdır. Daha ilk dersinde tahtadaki bir fizik sorusunun çözümünde 1 bilinmeyenli denklemleri kullanmış ve X in sayısal değerini ararken denklemin devamında X i de kaybetmiş ve 0(sıfır)=0(sıfır) bularak 0(sıfır)'ın aslında 0(sıfır)'a eşit olduğunu kanıtlamıştır.

... X+9 = X+9 (x'i diğer tarafa atalım)
...9=9
...0=0

Hatta bu sonuca 3 farklı yoldan ulaşarak öğrencileri tarafından ayakta alkışlanmıştır. Öğrencilerine neyi alkışladıklarını sorması aslında ne kadar mütevazi biri olduğunun göstergesidir. Hatta öğrencilerine Şakşakçılar ismini vermiş ve mizahi yönününde ne kadar güçlü olduğunu göstermiştir.

Erol Hoca sınavlarda oldukça dikkatli birisidir. Kimsenin hakkını yememek adına kopya çekilmesine kesinlikle karşıdır. Fakat çok ufak tefek gözden kaçmalarda olmuştur. Nihayetinde o da bir insandır. Örneğin bir sınavında A ve B grubu olmak üzere 2 farklı soru kağıdı hazırlamış ve öğrencileri arka arkaya A B A B A ... şeklinde yerleştirmiştir. Sınavın 10. dksında aradaki B ler kalkmış ve inanılmaz bir şekilde o boşluklara A grubundan öğrenciler gelmiştir. Yani 5 tane A grubundan öğrenci arka arkaya gelmiştir. Görüldüğü üzere bu tip gözden kaçırmalar normaldir.

Erol Hoca'yı Erol Hoca yapan öğrencilerine duyduğu müthiş sevgiden dolayı onlara kurtarma sınavları yapmasıdır. Bir sınavında 15 öğrenciyi kurtarma sınavına almış, yine A ve B grubu olmak üzere 2 farklı sınav kağıdı hazırlamıştır. Bu 15 öğrenciden 13 tanesine A grubu, 2 tanesine de B grubu kağıdından vererek aslında ne kadar adil ve eşitlikçi bir öğretmen olduğunu kanıtlamıştır. Ama B grubu öğrencileri pek çalışmadıklarından istedikleri notu alamamışlardır. Hatta bir söylentiye göre "Kurtarma sınavını kurtarma sınavı" yaptığı da görülmüştür. Bu sınavların en dikkat çekici yönü gerçekten hakedenleri kurtarmasıdır. Notları 85, 85 olan bir öğrencide bu sınava girmiş ve 15 almıştır. Öğrenci gidip Erol Hoca'ya itiraz etmişsede Erol Hoca "Yaaaa işte... Atın ölümü arpadan olsun." diyerek kelime ustalığını da göstermiştir.

Öğrencileri özellikle ders anlatışına hayrandır. Dersini modern yöntemlerle işlemekte ve model, numune ve maketlerden yararlanmaktadır. Dersinde görülen kağıt uçaklar vb kağıt parçalarıda bu durumun göstergesidir. Dersle pek alakalı olmayan öğrencilere bile öğretme kabiliyeti olan Erol Hoca'nın Sınavından alınan notlar genelde birbirine yakındır.

Erol Hoca'nın daha bir çok özelliği olmasına rağmen diğerleri anlatılmaz yaşanır tarzında özelliklerdir. Kısacası Erol Hoca bir fizik öğretmeni nasıl olma(ma)lıdır sorusunun cevabıdır.

Not: Erol Hoca saati 90 tl ye özel ders vermektedir.
İletişim için: ProfitE-rol@fizik.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder